HHH

2023 ÅRS ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

 

 

JUSTITIAPRISET - ANMÄLAN ÄR STÄNGD

  Krav

  Alla byråer som är affärsjuridiska advokatbyråer är välkomna att anmäla sig till Justitiapriset. För att din byrå ska kunna genomföra undersökningen som utgör grunden för bedömningen behöver vi kontaktuppgifter till byråns MP/VD. Nytt för 2021 är att undersökningen består av två enkäter som båda är obligatoriska, dels en MP/VD-enkät och dels en medarbetarenkät som skickas vidare till medarbetarna. Medarbetarenkäten är numer obligatorisk för att kvalitetssäkra tävlingen. Medarbetarenkäten är helt anonym! Priset är därför också ändrat till 7800 kr.

  Personen som nomineras till Årets Justitia måste inte vara en verksam jurist men någon som verkar inom ramen för det juridiska arbetet, exempelvis en lärare på Juristprogrammet, en journalist med juridik som område eller rekryterare på en arbetsplats med juridik som arbetsområde. Också en juridikstuderande som inom ramen för exempelvis en förening eller ett projekt bidragit till jämställdhet i juristbranschen kan nomineras. Jämställdhet ska ha genomsyrat personens arbete under en längre tid och personen ska kunna påvisa ett konkret arbete för jämställdhet i just juristbranschen.

  Vem som helst kan nominera någon till Årets Justitia. Styrelsen för Justitiapriset kan komma att ringa referenspersonen för kompletterande eller kontrollerande uppgifter om den nominerade.

  Tävlingsavgift och betalning

  Tävlingsavgiften till Justitiapriset 2021 är 7800 kr. Beloppet ska sättas in på bankgiro 5044-6038 inom 10 dagar från anmälan. Märk betalningen med advokatbyråns namn.

  OBS! Det kostar inget att nominera någon till Årets Justitia.

  Sista anmälningsdag

  Sista anmälningsdag är 15 februari 2021.

  Dag då enkäten skickas ut

  Enkäten skickas ut under vecka 7.

  Några av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer har under det förberedande stadiet fått ge feedback på undersökningen. Detta för att säkerställa att frågorna är relevanta för affärsjuridiska advokatbyråer.

  Sista svarsdag

  Sista dag att besvara enkäten är den 15 mars 2021.

  Dag för prisutdelning

  Planerad att hållas i maj 2021, mer exakt datum TBA!

  Frågor

  Har du frågor kring anmälan? Kontakta nelly@justitiapriset.se


   

  ÅRETS JUSTITIA - ANMÄLAN ÄR ÖPPEN

   Du som nominerar:

   Den som nomineras:

   ÅRETS TEMA

   Justitiapriset har i år temat "Makt och möjlighet - i spår av coronapandemin".

   Varje år kompletteras den sedvanliga mätningen för Justitiapriset med ett tema som analyseras extra mycket av normingenjörerna på Add Gender. I år är temat ”makt och möjligheter - i spår av coronapandemin” där vi kommer titta närmare på just rekrytering, delägarskap och jämställda karriärmöjligheter hos de deltagande byråerna. 

   Coronakrisen har påverkat oss alla, och advokatbranschen är inget undantag. Vi vill därför inom temat ta tempen på i vilken riktning pandemin förflyttar byråernas arbete för jämställd maktfördelning och möjligheter att nå dit. Ökar eller minskar takten för likvärdig maktfördelning mellan könen när distansarbete och kris råder? Följ arbetet med Justitiapriset 2022/23 för att få svaret!