Juryn består av en noggrant utvald grupp jurister och branschpersoner. Advokatbyråerna är fortfarande anonymiserade när juryn utser vinnaren.

Läs mer om juryn nedan:

 

Louise Meijer

Louise har en jur. kand. från Lunds universitet och är framför allt grundare av Justitiapriset. 2017 blev hon utsedd till Årets Jurist och hon själv menar att det var hennes engagemang för jämställdhetsfrågor som bidrog till vinsten. Louise har i flera år varit en tydlig röst för jämställdhet i branschen och varit ledande i att driva dessa på ett enastående och outtröttligt sätt. Sedan 2018 är Louise ledamot av Sveriges Riksdag och tjänstgör i Konstitutionsutskottet.

Maria Ingelsson

Hon har tidigare bland annat varit delägare på Lindahl och idag jobbar hon som chefsjurist på det svenskgrundade företaget Automile, ett start up-bolag med huvudkontor i Silicon Valley. Har tidigare föreläst om jämställdhet och karriärfrågor bl.a. i Advokatsamfundets regi och för studenter vid Uppsala universitet.

Mari Heidenborg

Idag är hon Justitiekansler och har tidigare varit justitieråd i Högsta Domstolen. Tidigare har hon bland annat varit lagman vid Solna tingsrätt, hovrättslagman vid Svea hovrätt och särskild utredare och expert i statliga utredningar, som exempelvis 2014 års sexualbrottskommitté vars förslag låg till grund för samtyckeslagstiftningen.

Mats Anderson

Mats är advokat och sedan första december i år nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen. Han är byråveteran och har bland annat varit partner på Linklaters och både startat och varit VD på Clear Blue Water Advokat AB. Dessutom har han en bakgrund som domare.

Tove Lindgren

Hon har en jur. kand. från Stockholms universitet och har sedan sin examen år 2012 bland annat arbetat som jurist på advokatbyrå och på antimobbingorganisationen Friends. Driver tillsammans med Mårten Schultz Sveriges största podcast om juridik: Juridikpodden, och är adjunkt på Stockholms universitet.

Jenny Kallerman

Jenny är andra vice ordförande i Jusek och frilansande bolagsjuristkonsult. Hon har också varit med och grundat Reach Group, ett nätverk för bolagsjuristkonsulter. Utöver detta är Jenny ett välbekant ansikte i frågor som rör arbetsmiljö och jämställdhet, ett engagemang som följt henne hela vägen från juristprogrammet.